5 швидких та простих рецептів для Великого посту

Незабаром розпочнеться Великий піст, який не тільки є важливою релігійною подією, а й може стати гарним приводом для того, щоб зайнятися своїм здоров’ям та почати правильно харчуватися. Рецепти для мультиварок – одні з найкорисніших і найпростіших, а сама мультиварка – ідеальний інструмент для приготування здорової та екологічно чистої їжі. У цій статті ми розповімо про 5 простих та смачних страв.

Овочеве рагу з грибами

(4 порції, час приготування: 40 хвилин)

Інгредієнти:

– 300 г картоплі
– 1 морква
– 1 цибулина
– 150 г печериць
– 2 ст. л. рослинного масла
– 1 ст. л. томатної пасти
– 2 ст. л. сметани
– сіль, перець, зелень

Приготування:

1. Нарізати картопля кубиками, моркву та цибулю дрібно нарізати, печериці нарізати пластинами.
2. Включити режим “смаження” на мультиварці і розігріти олію.
3. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
4. Додати моркву та печериці, обсмажувати 5 хвилин.
5. Додати картоплю, томатну пасту та достатню кількість води, щоб покрити овочі. Приправити сіллю та перцем.
6. Увімкнути режим “тушкування” на 30 хвилин.
7. Додати сметану, перемішати і дати ще трохи погрітися.
8. Подавати гарячим, посипати зеленню.

Рис з овочами

(4 порції, час приготування: 40 хвилин)

Інгредієнти:

– 1 склянка рису
– 1 цибулина
– 1 морква
– 1 червоний перець
– 2 ст. л. рослинного масла
– 2 ст. л. томатної пасти
– сіль, перець, зелень

Приготування:

1. Рис промити та залити водою на 15 хвилин.
2. Нарізати цибулю, моркву та перець дрібно.
3. Включити режим “смаження” на мультиварці і розігріти олію.
4. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
5. Додати моркву та перець, обсмажувати 5 хвилин.
6. Додати рис, томатну пасту, сіль та перець, залити достатньою кількістю води.
7. Включити режим “рис” та готувати до готовності.
8. Подавати гарячим, посипати зеленню.

Грибна запіканка

(4 порції, час приготування: 50 хвилин)

Інгредієнти:

– 500 г печериць
– 1 цибулина
– 3 яйця
– 100 г сиру
– 100 мл сметани
– 50 г твердого сиру
– 2 ст. л. рослинного масла
– сіль, перець, зелень

Приготування:

1. Печериці дрібно нарізати, цибулю нарізати кубиками.
2. Включити режим “смаження” на мультиварці і розігріти олію. 3. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
4. Додати гриби та смажити до готовності, приправити сіллю та перцем.
5. У мисці збити яйця, додати|добавляти| сир, сметану, сіль|соль| і перець, все добре перемішати.
6. Гриби викласти у форму для запікання, зверху насипати натертий сир.
7. Залити яєчною сумішшю та запікати в режимі “духовка” на 30 хвилин.
8. Подавати гарячим, посипати зеленню.

Гарбузовий суп

(4 порції, час приготування: 40 хвилин)
Інгредієнти:

– 500 г гарбуза
– 1 цибулина
– 1 зубчик часнику
– 2 ст. л. рослинного масла
– 500 мл овочевого бульйону
– 100 мл вершків
– сіль, перець, зелень

Приготування:

1. Гарбуз нарізати кубиками, цибулю нарізати дрібно, часник подрібнити.
2. Включити режим “смаження” на мультиварці і розігріти олію.
3. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
4. Додати гарбуз та часник, обсмажувати 5 хвилин.
5. Додати овочевий бульйон, приправити сіллю та перцем.
6. Увімкнути режим “суп” та готувати до готовності.
7. Додати вершки, перемішати та дати ще погрітися.
8. Подавати гарячим, посипати зеленню.

Ліниві голубці

(4 порції, час приготування: 50 хвилин)
Інгредієнти:

– 300 г фаршу
– 100 г рису
– 1 цибулина
– 2 ст. л. рослинного масла
– 500 мл томатного соку
– сіль, перець, зелень

Приготування:

1. Рис зварити до напівготовності, відкинути на сито.
2. Цибулю нарізати дрібно, обсмажити на олії до золотистого кольору.
3. Змішати рис з фаршем, приправити сіллю та перцем, додати обсмажену цибулю.
4. З отриманої маси сформувати котлети розміром із голубці.
5. Включити режим “смаження” на мультиварці, розігріти олію та обсмажити котлети з двох сторін до рум’яної скоринки.
6. Додати томатний сік, приправити сіллю та перцем.
7. Включити режим “тушкування” і готувати до готовності.
8. Подавати гарячими, посипати зеленню.

No votes yet.
Please wait...