Жителі Києва та області під час відвідування одного із закладів столиці скуштували страву з червоною рибою та яйцями, після чого всі вони опинилися на лікарняному ліжку.
Про це повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.
Відомо, що у середу, 15 лютого, до Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ надійшло одразу п’ять екстрених повідомлень про захворювання громадян на гострий ентероколіт.
Серед постраждалих опинилися чотири мешканці столиці та один мешканець Київської області. Всі вони були екстрено госпіталізовані.
За попередніми даними, всі постраждалі вживали готову продукцію в одному із закладів громадського харчування, який розташований в Голосіївському районі міста Києва.
Відомо, що всі хворі їли серед різних страв одну спільну, а саме – тост із червоною рибою та крамбл із яєць.
В одного з хворих було виділено Salmonella enteritidis групи D, а ще чотири матеріали перебувають у роботі.
На об’єкті виникнення спалаху розпочато епідрозслідування, під час якого відібрано проби готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження, зроблено змив з об’єктів довкілля для дослідження на патогенну мікрофлору, а також бактеріологічно обстежено на патогенні ентеробактерії семеро співробітників. Епідрасслідування за цим фактом триває.
Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram: