Стало відомо, в якому стані зруйнований ракетою хмарочос 101 Tower біля вокзалу – фото

Скляна висотка, яку добре видно всім пасажирам столичного залізничного вокзалу, через російський ракетний обстріл отримала сильні пошкодження, проте відновити будівлю можливо. Якщо знайдуться гроші на реконструкцію, шо під час війни є проблемою.

Нагадаємо, 10 жовтня Київ зазнав масового ракетного обстрілу з боку Росії. Від прильоту ракет постраждав бізнес-центр 101 Tower – 27-поверховий хмарочос у Солом’янському районі столиці на вулиці Льва Толстого, 57.

101 Tower вважався одним із найкращих офісних центрів у цілій Україні. Його збудували у 2012 році, лише 10 років тому. На 27 поверхах площа офісів займала понад 60 тис. кв. метрів.

Центр належить фактично бізнесменові Степану Черновецькому, він володіє 75% ТОВ “Єврожітлогруп”, на яке записано будівлю та землю під ним. Степан Черновецький – син колишнього столичного мера Леоніда Черновецького. Ще 25% власності – у засновника компанії KAN Development Ігоря Ніконова, пише “Європейська правда”.

За словами керуючого компанії з управління активами “Валприм” Андрія Левіна, хмарочос пошкоджений більше, ніж видно зовні. На фотографіях в інтернеті, як і наживо, стоячи на вулиці Льва Толстого, можна побачити лише знищений вибуховою хвилею скляний фасад. Насправді, у будівлі постраждали також внутрішні стіни, меблі та обладнання, а також інженерні системи.

При цьому, запевняє Левін, основні конструкції будівлі не постраждали, адже безпосередньо до самої будівлі влучення не було.

Причина значних пошкоджень – ударна хвиля від вибуху, його епіцентр був зовсім поряд із будинком. Вибух був настільки потужним, що похилилися навіть ліфтові двері в холі.

Досі не підраховано суму збитків. Причина в тому, що будівля перебуває в аварійному стані та до неї обмежений доступ. За попередніми оцінками, на відновлення піде 10 мільйонів доларів.

Звідки взяти такі гроші власникам – незрозуміло, бо частина орендарів із будівлі тимчасово переїхала, а багато хто взагалі розірвав договори і в хмарочос уже не повернеться.

No votes yet.
Please wait...