Україна піднялася в рейтингу найсильніших армій світу: подробиці

Війна в Україні показала, що наші Збройні сили посідають не останнє місце у рейтингу найсильніших армій світу. Україна має сильних і мужніх військових і хороше навчання, не вистачає лише зброї та техніки. Попри це наша армія піднялася в рейтингу, обійшовши навіть Ізраїль та Польщу.

Рейтинг військової сили склала організація Global Fire Power (GFP).

У минулому році суттєво підвищилася боєздатність української армії. Усе це дякуючи фінансовій та матеріальній допомозі країн Заходу.

Аналітики складали рейтинг найсильніших армій світу, враховуючи різні категорії, такі як кількість військових підрозділів, фінансового стану та матеріально-технічні можливості. У списку представлено 145 країн світу.

В організації впевнені, що 2023 рік стане вирішальним у кривавому російсько-українському конфлікті.

За підрахунками GFP, українська армія посіла 15-е місце в рейтингу найсильніших армій світу. Для порівняння: у минулому році наша армія перебувала на 22 сходинці рейтингу.

Біля армії Україна у рейтингу розташовані збройні сили Єгипта і Австралії. Показник української армії – 0,2516. Чим нижчий цей показник, тим краще.

Перше місце в рейтингу посідають Сполучені Штати Америки з показником 0,712. На другому місці все ще залишається країна-агресорка з показником 0,714. Росія зараз має більше матеріального забезпечення та переважає в кількості особового складу. При цьому вона демонструє низький рівень готовності армії, підготовки керівництва та постачання. Усе це доводять невдачі РФ на фронті.

Автори не стали враховувати втрати ЗС РФ у повномасштабному вторгненні в Україну, тому зазначили, що Росія займає перше місце у світі за кількістю танків – 12 566 одиниць. Україна за цим показником посідає 13 місце, маючи 1 890 танків.

Читайте також:

Київ визнали найкращим містом світу 2023 року

Що сказав генсек НАТО про вступ України до альянсу та ядерної загрози від РФ

За версією GFP п’ятірка найсильніших армій світу виглядає так:

  • Сполучені Штати (0,0712);
  • Росія (0,0714);
  • Китай (0,0722);
  • Індія (0,1025);
  • Об’єднане Королівство Великобританія (0,1435).

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що через війну рівень ВВП в Україні впав на 30,4%. Це пов’язано з війною та руйнуваннями, яких завдала Росія з лютого минулого року. Цей результат є кращим, ніж прогнозували експерти, але збитки все одно є найбільшими за час існування незалежної України.

No votes yet.
Please wait...