У Запоріжжі затримали агента воєнної розвідки РФ

У Запоріжжі Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі, який шпигував за українськими військами.

Як повідомляють в СБУ, найбільше ворога цікавили геолокації командних пунктів, складів з боєприпасами та укріпрайонів Сил оборони на Запорізькому напрямку. Також окупанти хотіли дізнатися про основні маршрути руху, орієнтовну кількість та найменування бойової техніки ЗСУ, яка прямує на передову.

Щоб отримати розвіддані окупанти завербували 22-річного демобілізованого строковика, який раніше проходив службу в одному з військових гарнізонів України. Молодик потрапив в поле зору росіян через своїх батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині території Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою.

У травні цього року агент звільнився у запас та оселився в обласному центрі. Згодом на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ГРУ, що базується у Севастополі.

Особу окупанта вже встановили співробітники СБУ. Як з’ясувалося, спочатку ворожий спецслужбіст запросив у свого агента координати бойових підрозділів та логістичних складів військової частини, в якій колишній строковик проходив службу. А потім зрадник почав обходити прифронтове місто, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової.

Ворог планував використати агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії. Однак СБУ спрацювала на випередження і затримали агента “на гарячому”, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

На місці події у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі своїм російським куратором.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

Sourse: Джерело

No votes yet.
Please wait...