Скільки іноземних підприємців подали заявки на участь в uResidency

Скільки іноземних підприємців подали заявки на участь в uResidency

Фото: Freepik

З моменту запуску програми електронного резидентства uResidency до неї вже надійшло понад 200 заявок від іноземців, які бажають зареєструвати підприємство в Україні.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зауважив, що відкрити ФОП за кілька секунд чи подати декларацію в смартфоні -це реальність для України, яка за рівнем цифровізації та надання електронних державних послуг випереджає інші країни.

“Ділимося досвідом у цифровізації зі світом — запустили перший міжнародний цифровий продукт uResidency та вже отримуємо заявки від майбутніх резидентів. Загалом вже надійшло 200+ заяв від іноземців”, – наголосив міністр.

Підписуйтеся на YouTube-канал delo.ua

Він нагадав, що програма дає змогу іноземцям зареєструвати бізнес під ключ в Україні без фізичної присутності тут.

Умови для е-резидентів одні з найвигідніших у світі — отримання статусу безоплатне, податок усього 5%, уся звітність повністю автоматична.

“На першому етапі програма доступна для Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії, далі розширимо перелік країн. За рік плануємо долучити 1 000 резидентів”, – підкреслив Федоров.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні оголосили про запуск uResidency — цифрового сервісу, який дозволяє зареєструвати іноземцям бізнес дистанційно з будь-якої точки світу.

Першим банком-партнером програми uResidency став ПриватБанк. Іноземні резиденти зможуть відкрити спеціальний рахунок у ПриватБанку та вести бізнес через вебпортал “Приват24 для бізнесу”.

Хто не може бути е-резидентом

Згідно з законодавством, е-резидентами не можуть бути:

  • іноземці, які мають право на постійне проживання в Україні або є податковими резидентами України;
  • особи без громадянства;
  • особи, які одержують доходи з джерелом походження з України за товари, роботи, послуги (крім пасивних доходів);
  • особи, які є громадянами, резидентами або особами, місцем постійного проживання (знаходження, реєстрації) яких є держави (юрисдикції), які не включені до переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути відповідного статусу;
  • громадяни України.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №5270 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів, який передбачає впровадження інституту електронного резидентства.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *