Кардіохірургія в Україні – лікарі Амосова пройшли навчання у Південній Кореї

Українські лікарі привезли цінний досвід світової кардіохірургії з Південної Кореї

© freepik/freepik 10 200 врятованих життів під обстрілами. Лікарі інституту Амосова обмінялись досвідом с колегами із Сеулу

Делегація українських серцево-судинних хірургів повернулися з Республіки Корея, де на запрошення Korea International Cooperation Agency) та Корейської служби міжнародного співробітництва (KOICS) взяла участь у науково-практичних заходах.

Про це повідомив Національний інститут серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова на своєму сайті.

Двотижневе відрядження відбулося у межах політики корейського уряду щодо розширення допомоги та співпраці з Україною. Лікарі взяли активну участь у навчальній програмі «Розбудова потенціалу передової медичної допомоги за напрямом серцево-судинних захворювань».

“Цю програму ми готували протягом півтора року. І два тижні нашого перебування в одній із найрозвиненіших країн світу були направлені саме на те, як допомогти розвитку Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та як побороти серцево-судинні захворювання в Україні”, – повідомив директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець на сторінці інституту у Фейсбуці.

Програма, дійсно, виявилася навчальною – українські лікарі познайомилися з досягненнями корейської серцево-судинної хірургії, обмінялися досвідом лікування різних судинних захворювань, побували на клінічних лекціях Сеульських університетських лікарень Soonchunhyang, Bucheon та Cheonan. Лікарі обмінялися поглядами на кардіохірургію, поділилися досвідом лікування різних судинних захворювань, отримали нові знання у частині менеджменту охорони здоров’я, працювали над створенням проєктів. Програма була насичена і пізнавальна.

Директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець, зазначив, що українським лікарям вдалося вразити своїх колег з Південної Кореї, адже, незважаючи на постійну напругу, обстріли інші важкі обставини, в Інституті здійснили 10200 операцій, а це навіть для мирного часу достойна цифра

У свою чергу, відвідавши п’ять лікарень Сеулу, українські лікарі  були вражені тим, що майже у кожному відділенні працювало по 2 роботи “da Vinci”, чого медикам так не вистачає в Україні.

“Південна Корея досягла значних успіхів у медицині, зокрема у серцево-судинній хірургії. Цей успіх має кілька основних складових: використання передових технологій із застосуванням сучасного діагностичного та лікувального обладнання. 70 років тому вони пережили навалу комуністичної Північної Кореї з окупацією майже 90% території. Сполучені Штати Америки та ООН допомогли визволити територію та надали поштовх для розвитку. Зараз – це одна із найрозвиненіших країн світу, і точно обійшла свого колишнього завойовника за всіма параметрами”, – ідеться у повідомленні Інституту Амосова.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *