Як довго на Софійській площі стоятиме головна ялинка країни

Головна ялинка України, яка стоїть на Софійській площі в Києві, прикрашатиме площу ще рівно місяць. Ялинку незламності засвітили традиційно 19 грудня, в день Святого Миколая, а стоятиме вона до Водохреща – 19 січня.

Раніше новорічне дерево розбирали до 14 січня – Старого Нового року. Однак у 2023 році вирішили зробити виняток, повідомляє ТСН.ua.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Висота нинішньої головної ялинки країни становить 12 метрів. Поруч із нею облаштували місця, де люди можуть зарядити гаджети. Новорічну красуню встановлено за рахунок меценатів та підприємців. А святкова ілюмінація світиться завдяки генератору, але у певні години.

Новорічне дерево прикрасили тисячами кульок синього та жовтого кольорів, а також білими голубами, що символізують світ. На верхівці встановили український герб, а у нижній частині дерева можна роздивитися невеликі прапори країн, які висловили свою підтримку Україні у війні проти РФ.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що з 4 по 31 січня в Києві працює 17 пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію.

No votes yet.
Please wait...