Традиційна страва на Святвечір та Різдво – це кутя. Vgorode зібрав 10 рецептів куті, які можна сьогодні приготувати.
Кутя з медом та горіхами
– 1 склянка пшениці
– 3 столові ложки меду
– 1/2 склянки горіхів (ліпше за все використовувати волоські горіхи)
– 1/4 чайної ложки солі
Пшеницю зваріть, а потім додайте мед і добре перемішайте. Додайте горіхи та сіль. Подавайте готову кутю у глибоких тарілках.
Кутя із сухофруктами
– 1 склянка пшениці
– 1/2 склянки сушених фруктів (яблука, груші, абрикоси)
– 2 столові ложки меду
– 1/4 чайної ложки кориці
Пшеницю зваріть, додайте сухофрукти (їх попередньо можна проварити 10-15 хвилин), мед і корицю. Добре перемішайте і залиште на 15-20 хвилин для настою.
Кутя з маком
– 1 склянка пшениці
– 3 столові ложки меду
– 2 столові ложки маку
– 1/4 чайної ложки ванілі
Пшеницю готуйте як зазвичай. Додайте мед, мак і ваніль. Перемішайте та насолоджуйтеся ароматом та смаком.
Кутя з ягодами
– 1 склянка пшениці
– 1/2 склянки свіжих ягід (смородина, полуниці, малина)
– 2 столові ложки меду
– 1/4 чайної ложки лимонного соку
Приготуйте пшеницю і додайте в неї мед (попередньо залийте його окропом на півгодини), лимонний сік і свіжі ягоди. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин перед подачею.
Кутя із сушеними фруктами та горіхами
– 1 склянка пшениці
– 1/2 склянки суміші сушених фруктів (курага, інжир, чорнослив)
– 1/4 склянки горіхів (горіхи, грецькі горіхи)
– 3 столові ложки меду
Зваріть кутю, додайте сушені фрукти (їх можна до цього проварити 10-15 хвилин), горіхи і мед. Добре перемішайте і насолоджуйтеся багатим смаком.
Кутя зі сметаною та яблуками
– 1 склянка пшениці
– 2 яблука, нарізані кубиками
– 3 столові ложки сметани
– 2 столові ложки меду
Додайте нарізані яблука до готової каші, потім влийте сметану і мед. Перемішайте та насолоджуйтеся ніжністю смаку.
Кутя із кокосовою стружкою та медом
– 1 склянка пшениці
– 1/2 склянки кокосової стружки
– 3 столові ложки меду
Готову пшеницю змішайте з кокосовою стружкою та медом. Перемішайте, щоб створити ніжний і ароматний кут.
Кутя із соком апельсина та горіхами
– 1 склянка пшениці
– сік з 2 апельсинів
– 1/2 склянки горіхів (грецькі або волоські)
– 3 столові ложки меду
Зваріть пшеницю, додайте сік апельсина, горіхи та мед. Перемішайте і насолоджуйтеся освіжаючим смаком.
Кутя з рисом і медом
– 1 склянка рису
– 3 столові ложки меду
– 1/2 склянки горіхів (на вибір)
– 1/4 чайної ложки солі
Зваріть рис, додайте мед, сіль і горіхи. Перемішайте.
Кутя з рисовим молоком та ваніллю
1 склянка рису
– 1 склянка рисового молока
– 2 столові ложки ванільного цукру
– 1/2 чайної ложки кориці (за смаком)
Зваріть рис у рисовому молоці, додайте ванільний цукор та корицю. Перемішайте.
Sourse: Джерело