Карта бойових дій в Україні 28 грудня 2022 року

28 грудня в Україні розпочалася 308-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Сили РФ на Бахмутському напрямі виснажені. Аналітики ISW оцінили ситуацію та вважають, що події можуть наближатися до кульмінації, як це було у Херсоні. У окупантів закінчуються ресурси.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 28 грудня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль продовжуватиме шукати військового рішення війни доти, доки український уряд не капітулює перед вимогами Росії. За його словами, Україна та Захід “добре обізнані про пропозиції Росії щодо демілітаризації та денацифікації” території, контрольованої Україною, і що російські військові вирішать ці питання, якщо Україна відмовиться прийняти ці пропозиції. Вимоги Росії щодо “демілітаризації” спрямовані на те, щоб позбавити Україну можливості протистояти подальшим атакам Росії, а вимоги щодо “денацифікації” рівносильні закликам до зміни режиму в Україні.

Кремль також вимагає визнати захоплення Росією окупованих Луганською, Донецькою, Запорізькою та Херсонською областями.

ISW пишуть, що ЗСУ, ймовірно, досягли великих успіхів на північному сході України. Зокрема, армія РФ може наблизитися до кульмінації в районі Бахмута та в районі Авдіївка-Донецьк.

Темпи просування російських збройних сил в районі Бахмута останнім часом сповільнилися через дефіцит особового складу і боєприпасів. Ймовірно, це завадить їм підтримувати високі темпи наступальних операцій у цьому районі найближчим часом.

Повідомлення про використання російськими військовими груп розміром з відділення, ймовірно, стало результатом тривалої війни на виснаження і вказують на деградацію більших доктринальних формувань вище за рівень взводу.

27 грудня російські сили відбили українські атаки на лінії Сватово-Кременна. Один відомий російський блогер повідомив, що ЗСУ взяли під контроль російський опорний пункт біля Червонопопівки (приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної).

Також загарбники продовжують свої зусилля щодо зміцнення на півдні України.

Крім цього, окупанти продовжують обстрілювати українські позиції та громадянську інфраструктуру в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

No votes yet.
Please wait...