Перші повідомлення про постачання небезпечного сиру в Україну, Іспанію та Бельгію, з’явились на офіційному сайті Єврокомісії.
Йдеться про сир Reblochon de Savoie. Серед харчових продуктів стафілокок найчастіше передається через молочні або кондитерські вироби, консерви, м’ясо. Ознаки захворювання з’являються вже через декілька годин після вживання в їжу таких продуктів.
Стафілокок вражає життєво важливі органи, може викликати зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.
Стафілококове отруєння — на першому місці серед усіх харчових отруєнь. Чутливість організму до збудника стафілокока перевищує 90%.
Як повідомив в ефірі ТРК «Київ Ігор Басюк, в.о. першого заступник головного управління Держспоживслужби у місті Києві, контрагенти вже знають про проблему. Вони, відповідно до своїх обов’язків, проводять заходи з відкликання, або вилучення з торгівлі небезпечного продукту.
Як що продукт на складах — його вилучають, а якщо в магазинах — застосовують процедуру відкликання.
«Надалі, згідно з законодавством, продукцію або утилізовують, або проводять перероблення для іншого споживання».
Ігор Басюк, в.о. першого заступник головного управління Держспоживслужби у місті Києві розповів про небезпечний сир з Франції. Відео: ТРК «Київ»
Раніше «Вечірній Київ» повідомляв про надходження небезпечного арахісу, який викликає набряк мозку та онкологію.
Ольга СКОТНІКОВА, «Вечірній Київ»
Sourse: vechirniy.kyiv.ua