Подати заяву про призначення пенсії можна на порталі “Дія”

можна на порталі "Дія"” title=”Ілюстрація: Дія” />

Ілюстрація: Дія

Міністерство цифрової трансформації України запровадило нову послугу на порталі “Дія”, яка дозволяє громадянам подавати заяву про призначення пенсії онлайн. 

Про це повідомили у пресслужбі “Дії”.

Це нововведення значно спрощує процес оформлення пенсії, усуваючи необхідність особистих візитів до установ та очікування в чергах.

Відтепер українці можуть подати заяву про призначення пенсії, не виходячи з дому. Нова послуга доступна на порталі “Дія” і охоплює різні види пенсій: за віком, за вислугу років, по інвалідності та у разі втрати годувальника.

Підписуйтесь на Telegram-канал delo.ua

Як подати заявку

Процес подання заяви простий і зручний. Для цього потрібно авторизуватися на порталі “Дія”, обрати послугу “Призначення пенсії” в розділі “Пенсії, пільги та допомога”, заповнити заяву та додати скани необхідних документів. Після цього заяву слід підписати електронним підписом.

“Правда, зручно, коли не потрібно нікуди їздити, нічого ксерити й стояти у величезних чергах? З “Дією” — це реальність і тоді, коли час подаватись на пенсію. Зробіть це будь-де і будь-коли за кілька кліків у компʼютері”, – йдеться в повідомленні.

Після подання заяви користувач отримає рішення від Пенсійного фонду України на вказану електронну пошту. Це значно пришвидшує процес оформлення пенсії та робить його більш зручним для громадян.

Пенсії в Україні

Додамо, що  в Україні спостерігається поступове зростання пенсійних виплат, хоча значна частина пенсіонерів все ще отримує невеликі суми.

Майже 4,5 мільйона пенсіонерів все ще отримують пенсію менше 4000 гривень, при чому більше половини з них – менше 3000 гривень.

Відомо, що середня пенсія в Україні зросла на 8% порівняно з минулим роком і склала 5816 гривень. Це зростання пов’язане з індексаціями, проведеними у березні цього року.

Позитивною тенденцією є те, що частка пенсіонерів з пенсіями менше 4000 гривень зменшилася з 51% до 43,5% за перше півріччя 2024 року. Водночас, близько 1,2 мільйона громадян отримують пенсію понад 10 тисяч гривень.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *